woensdag 22 juni 2011

Minder paracetamol op school

 

Als met je ogen knipperen pijn doet en je het gevoel hebt dat er iemand van binnenuit in je schedel met een hamer staat te zwaaien, ja, dan is het tijd voor een pijnstiller. Hoofdpijn is behoorlijk lastig, zeker op school wanneer je je over het algemeen goed moet kunnen concentreren. Maar scholieren slikken veel te veel paracetamol op school en dus komen er maatregelen. 

Af en toe een pijnstiller vragen omdat je last hebt van je hoofd, daar zullen weinig scholen moeilijk over doen. Maar steeds meer scholieren komen steeds vaker een paracetamol ophalen. De regionale GGD’s waarschuwen de scholen en dus zal er strenger omgegaan worden met het verstrekken van deze pijnstiller. Landelijk is hier al een regeling voor maar specifiek voor scholen in Rotterdam, Drenthe, Groningen, Friesland en Utrecht zal er extra aandacht komen voor dit probleem.

Het probleem is namelijk niet dat jongeren zo gestrest zijn maar ze hebben vaak om andere redenen hoofdpijn. Vooral jonge meiden komen bij de conciërge om een pijnstiller te halen want normaal eten is er vaak niet bij. Zonder ontbijt van huis en ook in de pauze amper eten of drinken, dat ga je voelen. In plaats van iedere dag een pijnstiller zouden de meiden gewoon een boterham moeten eten, aldus jeugdarts Ellen van Est in het AD. 

Komt een scholiere regelmatig om een pijnstiller vragen? 
Registreren en de ouders informeren, zo luidt het advies van de GGD’s. 

Ben jij het daar mee eens?

bron:  http://jongeren.blog.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten