dinsdag 14 juni 2011

Meer nachtlichtjes


Meer nachtlichtjes is het langverwachte vervolg op het succesvolle Nachtlichtjes. 

Ook dit boek vormt kennismaking met meditatie voor een nieuwe generatie: je kind(eren). 
Samen met je kind kun je de boodschap achter deze twintig betoverende, prachtig geïllustreerde verhalen ontdekken. 

Professor David Fontana, die de inleiding voor ouders schreef, is wereldwijd een autoriteit op het gebied van meditatie, kinderpsychologie en opvoedkunde. Hij heeft veel boeken geschreven die in ruim twintig talen zijn vertaald. 

De verhalen zijn geschreven door vier gerenommeerde verhalenvertellers: Anne Civardi werkte vele jaren bij uitgeverijen en heeft ruim veertig kinderboeken, zowel fictie als non-fictie, geschreven en geredigeerd. Joyce Dunbar is een populaire kinderboekenschrijfster. Ze heeft ruim zestig kinderboeken geschreven, waaronder de verhalen over Muis en Mol, die ook op tv als tekenfilm te zien waren. Kate Perry schrijft al ruim twintig jaar kinderboeken. Haar werk heeft in 2000 en 2001 op de shortlist van The Childrens Book Award gestaan. Karen Wallace heeft ruim negentig kinderboeken geschreven. Ze heeft ook scripts voor kinderprogrammas geschreven en maakte deel uit van het team dat in 2001 voor The Hoobs een BAFTA won. 

Voor het ontwikkelen van concentratie, creativiteit, zelfvertrouwen en ontspanning van je kind. 
Door de verhalen voor het slapengaan hardop voor te lezen zul je: de fantasie van je kind prikkelen en ontwikkelen je kind leren om zijn aandacht ergens op te richten en zijn angsten los te laten je kind helpen om op zichzelf te vertrouwen en zelfverzekerd in het leven te staan.

 

Recensie(s)NBD|Biblion recensie
De twintig voorleesverhaaltjes zijn bedoeld om kinderen rust en zelfvertrouwen te geven en ze te stimuleren in verschillende vaardigheden. Net als in het eerst deel ‘Nachtlichtjes’* begint elk verhaal met een kind, dat met zijn magische lantaarn een denkbeeldige wereld binnengaat, waarin planten en dieren een grote rol spelen. Elk verhaal eindigt met drie of vier affirmaties die een aanknopingspunt kunnen zijn voor een gesprek over de onderliggende boodschap. De door verschillende auteurs geschreven teksten zijn toegankelijk en positief van toon. Zoals het verhaal over het schaduwkind, waarin het kind zich bewust wordt van zijn donkere kant. Na de inleiding geeft de uitgebreide handleiding van het verzorgd uitgegeven boek – ruime bladspiegel, kleurige letters – tips over hoe je bijvoorbeeld het kind op een ontspannen manier kunt laten luisteren. De paginagrote, digitaal bewerkte illustraties in vrolijke, heldere kleuren doen enigszins cartoonachtig aan. Tot slot zijn een paar visualisaties opgenomen. Via het handige, uitgebreide register op behandelde onderwerpen kun je het op dat moment meest geschikte verhaaltje uitkiezen. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Bestellen kan via onderstaande link:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten