maandag 3 mei 2010

Relaxatie aan bureau

Artikel met dank aan Mira van Saia Coaching

Met enige regelmaat nietsdoen, of gewoon even de tijd nemen om stil te staan en om je heen te kijken, is goed voor iedereen. Dat is algemeen bekend. Als je niet of nauwelijks pauzeert of nooit nietsdoet, maak je (meer) fouten. Dit geldt voor mensen die worstelen met hun hooggevoeligheid, maar uiteraard ook voor mensen die daar geen of minder last van hebben.
Ik heb gemerkt dat niet alleen hooggevoelige mensen baat hebben bij onderstaande tips, maar eigenlijk iedereen. Dus doe er je voordeel mee! Heb jij ook bruikbare tips? Mail me ze dan!

http://www.thecentenarian.com/wp-content/uploads/2008/03/50265411.JPG
5 tips om te ontspannen tijdens werktijd:
  1. Doe aan je bureau een oefening met je voeten. Je checkt automatisch hoe het met jou gaat en ontspant intussen even met dit moment voor jezelf. Til je hak wat omhoog en zet je voet weer neer. Laat je tenen omhoog en omlaag ‘krullen’. Voor de uitgebreide oefening, klik hier.
  2. Ga bewust op je bureaustoel zitten. Voel je je billen op de stoel? Voel je de rugleuning? Staan je beide voeten naast elkaar op de grond? Zo nee, ga dan eens bewust zitten. Ga met je billen goed op de stoel zitten, leun lekker naar achteren en zet je voeten goed op de grond neer. Voor de uitgebreide oefening, lees verder op het weblog.
  3. Minimeditatie met behulp van de telefoon; als je merkt dat je de telefoon continue ziet als een verstoorder van je werk, ga ‘m dan als minimeditatiemoment zien. Haal een keer diep adem, ga goed op je stoel zitten en neem met een glimlach op. Na verloop van tijd zal je merken dat je de telefoon associeert met rust in plaats van een stressgevoel.
  4. Maak een lunchwandeling. Een lunchwandeling kan er voor zorgen dat je beter bestand bent tegen de drukte van alledag. Ook als je op een saai en inspiratieloos bedrijventerrein werkt, helpt het je toch om even een blokje rond te gaan. Lees op het blog tips over hoe je kan wandelen in stilte, alleen of met z’n twee├źn.
  5. Lummel regelmatig. Zelfstandig werk doen en een lage werkdruk zorgen als vanzelf voor een meer ontspannen gevoel. Heb je (nog) niet die baan met een hoge mate van zelfstandigheid en lage werkdruk, raad ik je aan regelmatig te lummelen en te niksen. Dat is namelijk gezond en een must om ervoor te zorgen dat je uitgerust bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten