Austisme, psychose ed als doorgeschoten hoogsensitiviteit!



Bron: 
http://www.nieuwetijdskind.com/manisch-depressief-hooggevoelig-of-paranormaal/





Sommige ‘vrienden’ doen je pijn, juist om je te helpen. Een psychose zou dus als het ware je ‘beste vriend’ moeten zijn, omdat door de intense geestelijke pijn die je ervaart, je dichterbij jezelf komt. En dat vindt ik persoonlijk heel erg plausibel omdat ik het allemaal aan den lijve heb ondervonden.



Als je in een psychose zit, lijkt het net alsof je je in een droom bevindt. Alles om je heen is wazig, je voelt je super gespannen en je lijkt in een vreemd, geestelijk vacuüm te leven, alsof je ‘Alice in Wonderland’ bent. In je hoofd spelen zich hele taferelen af waarin je allerlei beelden ziet, angsten ervaart (soms wel intense paranoia), soms of zelfs vaak stemmen hoort en ‘visioenen’ krijgt. Natuurlijk is niet alles wat je in een psychose ervaart wáár, maar vaak kan er een kern van waarheid zitten in de dingen die je ervaart.



Iets wat heel vaak voorkomt bij mensen die psychotisch zijn is het ‘doorkrijgen van boodschappen’. Je zit bijvoorbeeld een beetje apathisch televisie te kijken, je leest iets in de ondertiteling van een film, een bepaald stukje tekst lijkt te gloeien en op een magische manier omkaderd te zijn, en het lijkt speciaal voor jou bedoeld te zijn. Nu heb ik toevallig het boek de ‘Celestijnse Belofte‘ gelezen, waarin werd geschreven over ‘synchroniciteit‘, een begrip dat voor het eerst werd beschreven door Carl Gustav Jung,  wat in het kort inhoudt dat gelijke energieën elkaar aantrekken. Ben jij bijvoorbeeld heel erg bezig met een bepaald probleem, dan trek jij de (kosmische) energie aan die bij dát specifieke probleem hoort. Het komt over alsof je een ‘boodschap’ krijgt vanuit de kosmos.



Blijkbaar is jouw onderbewuste de hele tijd bezig een oplossing te vinden voor het probleem dat jou bezighoudt. Als op magische wijze trek jij allerlei situaties aan die met jouw probleem te maken hebben. Zo komen er allerlei mensen op jouw pad die eenzelfde probleem hebben, bijvoorbeeld óók psychotisch zijn of zwaar depressief. Deze mensen vormen een netwerk die jou verder zal helpen in jouw ‘magische proces’. Blijkbaar zijn ‘psychotische’ mensen in staat tot magisch denken… Je stuurt (onbwust) een bepaalde energie de kosmos in en die komt naar jou terug in een bepaalde vorm, een vorm die jou hulp biedt om uit jouw netelige situatie te komen. Allerlei boodschappen komen op jouw pad, zoals bepaalde mensen die onbewust bepaalde uitspraken doen en precíes die antwoorden (zonder dat zij dit zelf doorhebben) geven waarnaar jij op zoek was.



Dit klinkt heel vergezocht en ik snap dat de gemiddelde mens dit ook niet zomaar zal begrijpen en het simpelweg zullen bestempelen als ‘gek’ zijnde, maar toch geloof ik dat mensen die aan geestesziekten lijden, ‘open’ staan voor kosmische invloeden, en zij daadwerkelijk een lijntje met andere werelden en dimensies kunnen hebben.



De psychiatrie wil deze zaken natuurlijk het liefst onderdrukken door jou bepaalde medicijnen te laten slikken, waardoor deze ‘symptomen van gekte’ zullen verdwijnen, en dit is nu juist zo jammer omdat je juist dankzij je psychose of depressie, jezelf en de wereld om je heen beter kunt leren kennen. Medicatie onderdrukt simpelweg hetgeen wat jij voelt. Je veranderd in een gevoelloze zombie die zich niet meer echt bewust kan zijn van zijn eigen innerlijke belevingswereld.



Zodra de problemen opgelost zijn, is de psychose voorbij, het heeft dan volgens het artikel “Psychose, vriend in vermomming, zijn werk gedaan en je kunt weer fris en vrolijk verdergaan met je leven.



Ik geloof dat er een kern van waarheid in zit.



Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd geweest in spirituele en occulte zaken. Ik heb veel gelezen over helderziendheid, heldervoelendheid, vorige levens en reïncarnatie. Sommige mensen zijn daadwerkelijk paranormaal begaafd, hebben een grote fijngevoeligheid en pikken eerder zaken op die voor andere mensen vanzelfsprekend zijn. Sommige zgn. ‘bipolaire mensen’,  zien beelden, soms zien ze schimmen of gedaantes of hele taferelen’. Persoonlijk denk ik dat dit ‘residu’ kan zijn, restenergieen van situaties die zich op een bepaalde plek hebben afgespeeld. Je bent als ‘psychotisch’ mens soms ‘receptief’ voor bepaalde energieën, vooral wanneer je hooggevoelig bent.



Gaande mijn proces, begin ik er steeds meer van overtuigd te raken dat ik niet ‘manisch depressief’ ben maar eerder hooggevoelig, iemand met een lijntje naar de kosmos. En of mensen me nu gek vinden vanwege deze uitspraak ,dat kan me geen moer schelen, ik wéét wat mijn ervaringen zijn, ik heb vreselijk veel ‘occulte’ situaties meegemaakt, heb stemmen gehoord, geesten gezien en nog veel meer, wat ik hier niet ga benoemen. Voor mij staat steeds meer vast dat alle mensen die last hebben van geestesziekten een buitengewoon gevoelige persoonlijkheid bezitten, waardoor zij ook bevattelijk zijn voor allerlei negatieve situaties en energieen, dus niet alleen het pósitieve kan vat op je hebben maar ook het négatieve. Je kunt energieën opslorpen van mensen om je heen of die je gewoon tegenkomt op straat, die zich in jouw aura gaan nestelen, waardoor jij last hebt van hún negativiteit en het lijkt alsof het jouw eigen negativiteit geworden is, omdat je je depressief voelt vanwege bijvoorbeeld onrecht dat op jou afkomt.





Je moet dus leren omgaan met die extreme gevoeligheid omdat het je letterlijk kan uitputten en totaal leegzuigen.



Niettemin is het proces waar ik doorheen gegaan ben verwarrend, maar toch ook heel erg verrijkend geweest voor mijn leven, het heeft mij en mijn kijk op het leven totaal veranderd…

Door Zohra

Reacties

  1. Mooi geschreven...Je kan ook beiden zijn...in de rustige(depressieve periode) ben je rustiger en dan krijg je eerder boodschappen door dan in de manische(drukke periode)...toch kun je daarnaast ook HSP hebben...maar is het van belang(??), het is van belang wat je ermee doet..;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Borderline: “een vastgelopen HSP-er ?”

Vaccinatie - het einde van een mythe

'Als je druk wordt van broccoli, dan eet je dat toch niet?'